Kebenaran Itu Menuntut Dirinya

Batik Air Buka Langkah: Penerbangan Subang-Kota Bharu Siap Sedia Hadapi Ramadan dan Syawal

Foto: Mustaqim Khairuddin & Muhammad Afiq Asri | BERNAMA

PENGKALAN CHEPA – Batik Air berjaya melaksanakan penerbangan sulungnya dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang SkyPark, ke Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Pengkalan Chepa, Kota Bharu, hari ini. Penerbangan pertama ini membawa seramai 76 penumpang dan menandakan permulaan laluan baharu yang memanfaatkan pesawat Boeing 737, menjanjikan pengalaman perjalanan lebih cepat dan selesa.

Pembukaan laluan baharu ini turut bertepatan dengan persediaan menyambut kedatangan Ramadan dan Syawal yang bakal tiba tidak lama lagi. Batik Air yakin dapat memenuhi permintaan tinggi daripada penumpang yang merancang perjalanan pulang ke kampung halaman, di samping memberikan akses yang lebih mudah dan selesa kepada masyarakat Kelantan.

Seiring dengan ini, pembangunan Terminal Baharu Sultan Ismail Petra juga giat dijalankan bagi menyokong kapasiti penumpang yang semakin meningkat. Terminal yang lebih moden dan selesa ini dijangka siap dalam beberapa fasa dan bakal menjadi pemangkin utama industri penerbangan di Pantai Timur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *