
KOTA BHARU – Mesyuarat Agung Tahunan PAS Kawasan Pengkalan Chepa kali ke-53 akan berlangsung pada Sabtu, 28 Jun 2025 bersamaan 2 Muharram 1447H, bertempat di Dewan Besar PUTIK dari jam 8.30 pagi hingga 11.00 pagi.
Program tahunan ini dijangka menjadi wadah penyatuan saf perjuangan sempena permulaan tahun baharu hijrah, mengukuhkan muhasabah organisasi di tengah cabaran semasa.
Majlis akan dirasmikan oleh Pesuruhjaya PAS Pahang, YB Dato’ Ustaz Haji Rosli Abdul Jabar, tokoh dakwah berpengalaman dan pemimpin disegani peringkat nasional. Kehadiran beliau melambangkan ukhuwah antara negeri dalam memperkasakan misi Islam.
Surat rasmi bertarikh 21 Jun telah diedarkan kepada semua perwakilan dan pemerhati daripada cawangan PAS kawasan bagi bersama memeriahkan majlis. Kehadiran mereka dijangka menyemarakkan lagi semangat hijrah dan kebersamaan jamaah.
Mesyuarat ini akan menyentuh laporan tahunan, ucapan dasar dan perbahasan cawangan yang membawa suara rakyat dari akar umbi. Sebagai kawasan strategik di Kelantan, Pengkalan Chepa kekal menjadi rujukan dalam pengurusan dan kekuatan jentera parti.
Tirai 1447H dibuka dengan iltizam baharu dari PUTIK, menandakan langkah yakin PAS Pengkalan Chepa menuju perjuangan yang lebih tersusun dan berwibawa.
Leave a Reply